Здорові зуби – це так просто

             

              Довкола нас і нас самих живе маса різноманітних мікроорганізмів. Багато із них шкідливі, вони забруднюють організм, викликають різні хвороби. У роті, коли ми не доглядаємо за ним: не чистимо зубів, не полощемо їх, не відвідуємо стоматолога, - створюються ідеальні умови для розвитку шкідливих бактерій. Для них там курорт – тепло, вогко, довкола маса залишків їжі, яка гниє. Вони тішаться, а ми страждаємо, адже потвори атакують організм, зокрема наші зуби. І щоб не хворіти, нам слід воювати із навалою невидимих ворогів. А головною зброєю у цій війні є зубна щітка і паста.

             Перша повноцінна зубна щітка з натуральною щетиною була винайдена у Китаї в 1498 р. Вважається що ідея створення зубної пасти належить стародавнім єгиптянам. Наприкінці  XVIII  століття у Великобританії з'явився  перший промислово виготовлений зубний порошок.

              На початку XX століття з’явилася перша зубна паста, здатна освіжити дихання й очистити зуби від нальоту. У ній містилася особлива лікувально-профілактична добавка – пепсин, він допомагає розчиняти зубний наліт і вибілювати зуби. Виготовлення зубних паст із фтором, який нищить хвороботворні бактерії і зміцнює емаль, почалося в 50-х роках.

              Рекомендації  дітям:

  • Вранці та ввечері чисть зуби обов’язково;
  • не забувай акуратно очищати язик;
  • після кожного прийому їжі - полощи рот;
  • користуйся зубною ниткою мінімум раз на день (увечері);
  • міняй зубну щітку раз на три місяці;
  • відвідуй стоматолога не рідше як раз на півроку.














             

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника