Брене Браун "Дари недосконалості"


 «Ну что ж ты страшная такая?

Ты такая страшная!

Ты ненакрашенная страшная

И накрашенная». 

Цей шедевр в свій час долинав жвавими звуками майже з кожної праски. І кожен школяр (і не тільки школяр) з несформованою психікою намагався цими дошкульними словами зачепити дівчину, яка йому не подобалася, або, найчастіше, подобалася. Чимало комплексів та депресій породила ця «серенада», оскільки жіноча психологія дуже сприятлива для подібних прикростей. 

Часи змінилися, а нав’язливе бажання досягти досконалості у всьому набуває все крутіших обертів. Саме в цей час активізувалися психологи, які почали випускати літературу, що має надихнути/спонукати/мотивувати відкрити власну внутрішню «Міс Досконалість». Різні вправи та аффірмації мають допомогти справитися із власними комплексами та невпевненістю. Попри все.

Книга Брене Браун ЗОВСІМ не про це. Вона вибивається із загального доробку мотивуючої літератури та тренінгів, які мають на меті «зліпити» з тебе суперлюдину. Книга про те, що ти маєш зрозуміти та прийняти  себе з усіма недосконалостями, бо це частина тебе. Всі страхи,  відчай, невизначеність та сумніви в собі й у цьому непевному світі – це те, з чим потрібно розібратися, прийняти та знайти вихід, а не відмахуватися як від «немодного» почуття. 

Ми здатні любити іншу людину із усім її "сміттячком", тоді як собі, іноді, не може вибачити дріб’язкові прояви недосконалості. Такий парадокс життя. Саме тому, книга рекомендована для прочитання тим, хто застряг в петлі невпевненості. Тим, хто за кожен промах їсть себе поїдом, запиваючи все це сльозами власного відчаю. Облиште! Це отруйна «страва».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника