Дорослий погляд світу підлітків

Поки ми знайомили вас з творчістю полтавських письменників, то зрозуміли, що не всі знають і досить відомих представників сучасної літератури України. Та ми це швидко виправимо. Сьогодні представимо популярного серед дорослих та підлітків письменника Сергія Гридіна.
Його твори вже давно стали настільним чтивом для багатьох. Деякі його книги, як от "Федько прибулець з Інтернету" вивчаються у школі.
Сергій Володимирович Гридін народився 8 липня 1971 року в місті Здолбунів Рівненської області. Працює директором Здолбунівської міжрайонної виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Директор рівненського фестивалю «Дивокрай». Служив у зоні АТО. Одружений, виховує сина Сашка.

Найкращі твори автора:


Хто в дитинстві не мріяв про скарби? Хто не ховався від жаху під ковдру у темній кімнаті, слухаючи страшні оповідки? У кого не бігали мурашки по шкірі від передчуття зустрічі з невідомим? Це був ти!? Тоді саме для тебе ця книга! Весела, насичена подіями історія про добре відомого віруса Федька та його друзів. Познайомся з новими героями, поринь у вир пригод РЕАЛЬНОГО світу!

Твір "Федько у пошуках Чупакабри" увійшов до довгого списку премії «Книга року ВВС-2012».



П’ятикласникові Олегові життя власного кота Кігтика Ковбаска здається мало не щастям — їж, гуляй і вилежуйся, скільки влізе. Проте одного ранку хлопцеві доведеться прокинутися… котом. А Ковбаскові — піти до школи замість свого господаря. Якими пригодами обернулося це дивне перетворення — читайте у новій книзі Сергія Гридіна.


Дмитро і його друзі, намагаючись дізнатися, чому і куди в Озерному зникають діти, опинилися в центрі складної інтриги. Долаючи небезпеки, вони встановлюють особу злочинця і дивують навіть бувалих оперативників. Повість-детектив "Відчайдушні" захоплює сюжетними і психологічними несподіванками. І навіть за ризикованих обставин її героїв не оминає закоханість.

Юна любов - сором’язлива і нерішуча, але — любов. Море думок, емоцій і чогось незбагненного розриває Сашка Головка. Батько почав спілкуватися з ним, як з дорослим. І мама сказала, чому була такою. З найкращим другом Ромкою Мельником помирився. Й Орися нарешті… Але для цього потрібно було багато пережити, ризикувати, битися і вистояти там, де чоловік інакше діяти не може.


Шістнадцятилітній Тимко звик бути самостійним. Попри те що інколи хлопцеві бракує тата, який пішов від них з мамою, коли Тимко був ще маленький, він намагається не закидати школу і знайти якийсь підробіток. Все змінюється, коли Тимко вперше закохується і втрачає голову. Тепер і йому, і його коханій — п’ятнадцятилітній Юлі — доводиться дуже швидко подорослішати і стати відповідальними за нове життя. А це геть непросто, коли сам ще майже дитина.

Завітайте до нас та ознайомтеся з особливо проникливим світом підлітків, яку показує творчітсь Сергія Гридіна!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника