І детективи бувають іронічними

Авторка найкращих в Україні іронічних детективів для дітей Леся Воронина не потребує представлення.  Та все ж ми маємо знати про найкращих представників сучасної літератури.
Цікаві факти про письменницю:

  • Леся Анастасівна є онучкою українського письменника Прохора Воронина.
  • Дружина поета Євгена Гуцала.
  • У 2014 році упорядкувала вірші чоловіка Євгена Гуцала в книжці «Зайці в полі варять борщ»
  •  Сьогодні працює ведучою програм на Радіо Культура.
  • Леся — це не псевдонім, а справжнє ім'я письменниці. Причина непорозумінь - радянська влада іноді забороняла українські імена (серед них і ім'я Леся), тому у всіх документах було написано Олена. 
Найвідоміші твори письменниці:


  1. Таємне Товариство Ботанів, або Екстрим на горі Підстава.
  2.  Таємне Товариство Брехунів, або Пастка для синьоморда.
  3. Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку №9.
  4. Таємне Товариство Близнюків, або Чудисько озера Лох-Ойх та інші страховища
Фантастичні повісті української письменниці, сповнені захопливих пригод. Завдяки їм читачі зустрінуться з улюбленими персонажами та познайомляться з новими щоб знову запобігти біді.

У 2012 році книги автора «Таємне Товариство Боягузів» та «Таємне Товариство Брехунів» перемогли в конкурсі «Дитяча книга року ВВС».
Хлюсь та інші

Світ, у якому ти живеш, незвичайний! Озирнись навколо – скрізь і всюди сновигають кумедні чарівні істоти. У воді з бульбашками мешкає зеленкуватий опецькуватий водяник на ім’я Хлюсь. А білі жаби – насправді прибульці з іншої планети, які сплять головою донизу, щоб зберегти вічну молодість.


Прибулець з країни Нямликів

Ви вірите в те, що манна каша може робити дива? Мабуть ні! А от дівчинка Олянка переконалась у цьому, познайомившись із кумедним чоловічком на ім'я Буцик, який полюбляє Чарівну Страву. Він і його родичі можуть оживляти іграшки, літати, перетворюватися на… Та Ви самі дізнаєтеся про все, прочитавши цю книгу.


Суперагент 000. Таємниця золотого кенгуру

Сповнені жартів, іронії та смішних натяків, повісті про Гриця Мамая зацікавлять не тільки дітей та підлітків, а і їхніх батьків, якщо раптом вони не читали перші, вже раритетні, видання книжки.

Слон на ім'я Ґудзик

Чарівний слоник вміє легко начарувати зиму – і забрати зі собою золотоволосу Ясю в різдвяну казку. А там засніжений ліс, заманюки, хлопчик Сень, добрий олень Мартин і крихітний слон на ім’я Ґудзик.




Джерело: www.yakaboo.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника