Покоління "Маляток"

Одним з найвідоміших та найпопулярніших дитячих журналів в Україні є "Малятко". Перший випуск вийшов у 1960 році. "Малятко" є першим журналом для дітей в Радянському Союзі, який видавався українською мовою.
На сторінках журналу друкувалися такі відомі письменники як Оксана Іваненко, Микола Вінграновський, Олесь Гончар, Петро Панч, Євген Гуцало, Борис Харчук, Марія Познанська, Грицько Бойко, Платон Воронько, Андрій М'ястківський, Василь Чухліб, Наталя Забіла.
Дмитро Павличко на замовлення редакції спеціально для журналу писав вірші.
Сьогодні на сторінках "Малятка" друкуються твори сучасних письменників, таких як Володимир Верховень, Марія Пономаренко, Наталка Поклад, Зірка Мензатюк, Валентина Бондаренко, Олена Полянська, Леся Мовчун та інші.
Також в журналі можна зустріти твори Ліни Костенко, Анатолія Камінчука, Анатолія Григорука, Вадима Скомаровського, Лесі Кічури, Тамари Коломієць.
Окрім літературних доробків, "Малятко" наповнений різноманітними конкурсами, загадками, сценаріями дитячих свят, кулінарними рецептаим, нотами до дитячих пісень, мастер-класами та ін.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника