Натуральні тканини для хлопчиків та дівчаток

Нарядні сукні та спіднички, джинси й футболки є в кожної дівчини та хлопчика. Їх шиють із найрізноманітніших матеріалів: натуральних і штучних. 


У створені натуральних тканин людині допомагає природа. Так, наприклад, джинси пошиті з бавовни, адже вона є найміцнішою та найстійкішою тканиною. Білі м’які коробочки бавовнику перетворюються спочатку на нитки, а з ниток роблять цупку тканину. Окрім того, з бавовнику виготовляють ще відому всім вату.


Є ще одна чудова рослина, з якої роблять тканину – це льон. Світлий лляний одяг найбільше підходить для літа, адже в такому вбранні не так спекотно. Історія створення одягу з льону сягає до 5 тисячі років. У Стародавньому Єгипті та Близькому Сході вбрання з льону були предметами розкоші.


Взимку ж, актуальний одяг із вовни. Виготовляються такі тканини з шерсті овець та кіз. З вовни виходять гарні та теплі светри, шарфики, шкарпетки та кофтинки, які зігрівають у найсуворіші морози.


Гусениці тутового шовкопряда споживають листя шовковиці й плетуть кокони. Ці кокони люди розмотують як нитку, з якої потім роблять м’яку та блиску тканину – шовк. Культура шовківництва виникла близько V тис. до н. е у Стародавньому Китаї. Довгий час технологія створення тканини трималася в секреті, а вивозити гусениць шовкопряда було заборонено та все ж зчасмо шовк набув масового поширення. Із нього шиють ошатні сукні, спідниці, блузи, роблять шарфи та банти.

Як ми бачимо, що природа наділяє людину ще здатністю гарно та практично вдягатися, а значить мусимо берегти її з подвійною силою.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника