Геніальність

     Нас оточують різні люди: серед них багато розумних, здібних, талановитих, але не всі можуть похвалитися значними досягненнями. І якщо талант і обдарованість зустрічаються ще досить часто, то геніальні  люди-це тільки  1% від  населення планети.


     Геніальність (від лат. Genius- дух)- вищий ступінь творчих проявів і здібностей особистості. Це такий розвиток розуму, при якому людина має і обдарованість, і талант,  здатна мислити нестандартно, володіє настільки розвиненою уявою, що здатна створювати щось нове, виводити нові наукові теорії, створювати філософські концепції, винаходити ноу-хау, долати застарілі норми і традиції. Генію властиво нестандартне мислення, знаходження таких шляхів вирішення завдань, до яких інші люди не можуть додуматися. Геніальних оточує своя аура натхненності.

Альберт Енштейн

      Дуже важко визначити природу генія. Вони по-іншому, більш глибоко бачать світ. Їх часто називають диваками, тому їм притаманні дивацтва й неймовірні звички. Вони геніальні в своїй галузі, а в побуті можуть бути зовсім розгубленими. І поводять себе дивно, і якось несподівано для нас з’являються їхні відкриття. Але мало хто знає: шлях генія- це шлях страждання, терпіння і наполегливої праці.

Томас Едісон

       Колись Томасу Едісону, американському науковцю і винахіднику, розповідали, що він- геній. «Що за дрібниці! Я кажу вам, що секрет генія- це робота, наполегливість і здоровий глузд»,- відповів Едісон. Він удосконалив телеграф, кіноапаратуру, розробив один з перших комерційно успішних варіантів електричної лампи розжарювання, побудував перші електровози, поклав початок електроніці, винайшов фонограф.

       

Марія Склодовська-Кюрі

Багато геніїв- одинаки. Однак самотність для них не є фактором дискомфорту. Самотність- це можливість знаходитися у власних хоромах розуму. Можливо, завдяки дивакуватому характеру і були зроблені більшість наукових відкриттів.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника