У кожного народу свій хліб


Кожна країна має свої унікальні рецепти хліба. Наприклад, французи полюбляють з пшеничного борошна, тоді як жителі північної Європи надають перевагу борошну із жита. У Німеччині найбільш популярним є хліб із жита й патоки зі щільною м’якоттю. У Швеції печуть хліб із ячменю, жита, солоду, без дрожів: виходять тонкі та надзвичайно м’які коржі.

У середземноморських країнах для запашного та соковитого хлібу використовується оливкова олія. Наприклад, в Італії печуть фокачча – тверді паляниці з сіллю, травами, оливками та сиром. На сході ж середземноморя, наприклад у Греції, більш відомі піта – круглі порожнисті коржі з кишенькою. 

Фокачча

Піта

В Азії їдять види плаского хліба роті і чапаті. Їх, найчастіше, готують із гірчичного борошна. Також споживають пурі, що представляє собою тонкий хліб, що не печеться, а смажиться. 

Чапаті

Українські дивовижні короваї теж заслуговують на особливу увагу. Цей хліб відомий не тільки своїми смакотою, а й давно є атрибутом різних традицій та ритуалів. З ним зустрічають бажаних далеких гостей та справляють обжинки (завершення аграрного року). Окрім того, коровай ще з XVII століття є основним атрибутом весілля, так як символізує народження нової сім’ї.

Як бачимо, скільки країн – стільки звичаїв, а значить і стільки рецептів запашного та особливого хліба.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника