Швидко і смачно

Хоч як мама не сварить за швидкі та легкі перекуси, але нема нічого кращого, чим з'їсти швиденько бутерброд та побігти знову у своїх справах. І ситий, і смачно, і часу для своїх справ залишилося чимало. Правда, коли це стає постійною звичкою, то шкодить організму. Насамперед, шлунку. 
Попри це, сендвіч, окрім начинки, приховує в середині різні цікавинки.

Граф Джон Монтегю

Перший сендвіч з'явився в XVIII столітті і отримав свою назву завдяки англійському лорду Джону Монтегю, у якого був титул четвертого графа міста Сендвіч (він же сандвіч). Він був завзятим картярем, просиджував за ігровим столом 24 години на добу і замовляв холодну яловичину між скибочками хліба, щоб не відволікатися на їжу.


Французьким варіантом сендвіча є крок-месьє (крок - від французького croquer - хрустіти, а месьє - пан), а італійський варіант сендвіча носить назву Паніні.


У Сполучених Штатах Америки щодня з'їдається 300 мільйонів сендвічів - в середньому, один сендвіч в день припадає на кожного американця.


Відомо, що найпопулярніший - сендвіч з арахісовим маслом і полуничним джемом.


Незвично дорогий сендвіч за 85 фунтів можна купити в одному з супермаркетів Лондона. Цей «бутерброд» складається з мармурової яловичини Wagyu, скибочок фуа-гра, майонезу з масла трюфелів, сиру брі де мо, салату рукола, перцю і помідорів чері ...


В місті Олешки Херсонської області склали тризуб з бутербродів з салом. Він важить 200 кілограм. Рекорд внесли до Книги Рекордів України в 2018 році.


Найпопулярніший сендвіч в Туреччині - балик екмек - придумали який місцеві рибалки. Назва перекладається просто - "риба в хлібі".


Для армії США був виготовлені сендвічі, які можуть не псується протягом 3 років ...


Сендвічі трикутної форми звуться "клубні сендвічі".  Вперше приготували в 1894 році в клубі "Саратога" — ексклюзивному казино в Саратога-Спрінгс, штат Нью-Йорк.


Мережі ресторанів McDonald's, Subway, Burger King - це найбільші в світі виробники сендвічів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника