Різні народи – унікальні вітання

Напередодні Дня вітань, який відзначається 21 листопада, хочемо розповісти про особливості незвичайних привітань різних країн світу.


У Тибеті існує традиція вітатися показуючи один одному язик. Традиція бере початок з IX століття, в якому правив цар-деспот Ландарма, який був гонителем буддизму. За переказами, правитель мав чорний язик і тепер люди демонструють його один одному. Руки при цьому, як правило, тримають схрещеними на грудях.

Жителі невеликої держави Тувалу, розташованої на одному з островів Полінезії, при зустрічі обнюхують один одного, притулившись обличчям до щоки. 



У племені масаї, які проживають на території Кенії, потиск рук супроводжується змочуванням долонь слиною. Нерідко вітання супроводжується високими стрибками.

Корінний житель Андаманських островів (архіпелаг в Індійському океані між Індією і М'янмою) зустрівши друга або знайомого, якого давно не бачив, сідає до нього на коліна, обіймає за шию і плаче. Так він висловлює радість від зустрічі.


Жителі найдавніших племен Нової Зеландії вітаються і торкаються носами один до одного.

Традиційне вітання в Тайланді має назву"вай". Таєць складає долоні, потім прикладає їх до голови, кланяється і каже слово "савадді". Висота, на якій складаються руки, варіюється в залежності від поваги до гостя: чим ближче до обличчя складені долоні, тим більше проявляється поваги. 

Як ми бачимо, видів привітань у різних народів чимало та все ж, в сучасних умовах карантину, нам потрібно поберегти себе і близьких дотримуючись дистанції.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника