Творча спадщина Григорія Сковороди: єдність минулого та теперішнього

       В цьому році на державному рівні відзначається 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. Дата ювілею найвидатнішого українського письменника, філософа і освітянина ХVІІІ століття увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року.

З цієї нагоди в бібліотеці-філії №10 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ для студентів І курсу ПТУ №31 м. Полтави була проведена літературна година «Творча спадщина Григорія Сковороди».

Присутні дізнались цікаві факти з життя народного мудреця, нашого земляка Г.Сковороди, переглянули телесюжет «Правила життя Григорія Сковороди», ознайомились з літературною спадщиною великого українця та книгами про нього, що були представлені на перегляді літератури. Говорили про музеї Г.Сковороди в Чорнухах та Сковородинівці (що був знищений цього року влучанням російської ракети).



Григорій Савич Сковорода – особистість поза часом і простором, в цьому переконались й відвідувачі заходу. Він залишив нащадкам феноменальну духовно-педагогічну спадщину. Сковорода був і є моральним учителем всіх поколінь українського народу. Його твори нагадують нам про велич українського мислителя, в якого можна знайти відповіді й на питання сьогодення. Він хотів, аби світ став кращим, щоб люди не робили один одному зла, жили по совісті. Його філософські ідеї затребувані й сьогодні. То ж читайте й перечитуйте Сковороду!

Так як студенти були в бібліотеці вперше, для них була проведена ще й екскурсія бібліотекою - «Бібліотека – сучасний інформаційний простір».







 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника