Перетинаючи кордони

Історія циклічна. Коло за колом люди проходять одні й ті ж випробування на міцність, доводячи Всесвіту право на існування. І так ще з давніх-давен й донині. Одним зі найстрашніших випробувань є війна. Особливо несправедливо, коли вона зачіпає дітей. 

В книзі Тетяни Рубан "На північ від кордону" нас окутує лагідне тепло грузинського сонця. Прекрасний південний край ніби створений для щастя: чудові люди, неймовірні краєвиди, родючі землі. Проте, є сильний ґадж - дикий, жорстокий та агресивний сусід, який всю свою історію прагне щось у когось відібрати, не маючи тями створити та плекати власне прекрасне. На тлі цієї несправедливості та брехні історія трьох підлітків, життя яких тісно переплетене з буремністю сьогодення. Інакше й не буває, бо завищені імперіалістичні амбіції не враховують ні вік, ні стать, ні цінність життя загалом.

АНОТАЦІЯ

Ната прагне малювати, але мама заповзялася зробити з неї гімнастку. Лалі намагається помститися татові за розлучення з її мамою і створення нової сім’ї. Серго перебирає на себе турботи про родину після того, як його тато йде в партизани захищати рідну країну від ворога. Троє підлітків, три історії, три долі, що перетинаються на кордоні, якого не повинно бути. Кордоні, який постав після «п’ятиденної війни» 2008 року — коли в маленьке грузинське містечко, де зустрічаються наші герої, прийшли свавільні російські агресори-«миротворці»...

Глибокий, яскравий, щемкий, талановитий роман Тетяни Рубан «На північ від кордону» — лавреат першої премії Літературного конкурсу видавництва «Наш Формат» для дитячих письменників.

 Історія циклічна. Книга прекрасна. Наша землячка письменниця - неймовірно талановита. Нам же залишається робити висновки, адже кожен новий виток історії не пробачає помилок минулого.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника