Вільні творять майбутнє!

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, свято спрямоване на вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Гідність і свобода – це цінності, які нероздільно пов’язані із життям людини, і відіграють важливу роль як у становленні певної особистості, так і суспільства в цілому. Вони лежать в основі моральних ідеалів, переконань і норм, які визначають стосунки між людьми і ставлення громадян до своєї держави. Таке ставлення уособлюється в поняттях «Вітчизна», «Батьківщина», «родина», «сім’я», а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність з честю відстоювати її свободу, незалежність, боронити від будь-яких нападів, навіть  ціною власного життя.

Революція Гідності – подія в історії сучасної України, яка змінила життя багатьох українців, їхнє бачення світу. Вона об’єднала український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, гідного життя.

   До цих подій була приурочена проведена в бібліотеці-філії №10 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ патріотична година «Вільні творять майбутнє!» для першокурсників ПТУ №31. 

Студенти переглянули відео про хронологію подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років та ознайомились з переглядом літератури «За вільне серце, за мирне небо».








Сьогодні боротьба за незалежність України, її суверенітет, кордони продовжується, і від зовнішньої агресії нас захищають такі ж патріоти й щирі люди, які були на Майданах міст та містечок нашої країни.

 

 

 

 

 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника