Волає біль Голодомору : чорні сторінки історії

     Цьогоріч Україна й світ вшановують пам'ять про невинних жертв Голодоморів 26 листопада. У 2022-2023 роках 90-і роковини сталінського терору проходять під гаслом «Памятаємо. Єднаймося. Переможемо».

Голодомор залишив в українській історії незагойні рани. Від голоду вимирали цілі села, але причини й масштаби трагедії радянською владою замовчувались. Голодомор був системним й жахливим геноцидом мільйонів українців. Ми завжди будемо пам’ятати ту жахливу трагедію! 

Сьогодні ми є свідками нової боротьби за виживання нашого народу. В теперішній війні росія переслідує таку ж мету, що й під час Голодомору – знищення української ідентичності та нації.

Наша бібліотека теж приєднується до цієї акції. Бібліотекарями організовано перегляд літератури «Волає біль Голодомору: чорні сторінки історії», на якому представленні газетні та журнальні статті, документальні й художні твори про страшні сторінки  нашої історії.

Традиційно в цей день українці запалюють в своїх оселях Свічку Пам’яті  на вшанування загиблих від штучного голоду. О 16 годині проводиться акція «Свічка у вікні» й по всій країні оголошується Загальнонаціональна хвилина мовчання. Запалімо ж свічки памяті  разом!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника