«Пліч-о-пліч» до перемоги


 З лютого місяця наше місто вже прийняло до 400 тисяч внутрішньо переміщених осіб, 60 тисяч з яких зараз проживають на території Полтави. Адаптація на новому місці є складним процесом не тільки в психологічному, а й в практичному значені. Саме тому почали створювати відповідні осередки допомоги, що об’єднують між собою певні громади. 


8 листопада на базі бібліотеки-філії №10 запрацював Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб Волноваського району Донецької області «Пліч-о-пліч». Жителі Волноваського району, які були змушені переїхати до Полтави зможуть звертатися з різними нагальними проблемами та отримувати відповідну правову, психологічну допомогу і т.д . Навіть просте спілкування має свій терапевтичний ефект, як і відчуття єдності й згуртованості. 

Саме про це і говорили запрошені на відкриття Центру почесні гості перший заступник Полтавського міського голови Валерій Пархоменко, директор Департаменту культури, молоді та сім’ї Олена Ромас. голова Волноваської районної державної адміністрації, начальник районної військової адміністрації Юрій Бакаєв, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації Наталія Пирогова, голова Волноваської районної ради Сергій Демченко. Такі заходи покликані врегулювати ситуацію з внутрішньо переміщеними громадянами та впорядкувати нагальні питання місцевої влади.

Центр працює з вівторка по суботу з 9 до 16 години.

Тож єднаємося та разом прямуємо до перемоги!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника