Білим бісером вишиває на Землі зима

 Вже завтра зима постукає у наші двері своїм першим календарним днем. Здавалося б звична для нас пора теж наповнена різними цікавинками та парадоксами, з якими рекомендуємо вам ознайомитися. 

Ви колись чули пісні сніжинок? Адже, торкаючись води, вони видають високочастотний звук, який, на жаль, не чутний людині.

Для зими існує кілька визначень – календарна, астрономічна та кліматична. З календарною все зрозуміло, а астрономічна зима у нас триває з 21 грудня до 21 березня. Кліматична зима настає тоді, коли середня добова температура опускається нижче за нуль градусів.


Ескімоси вживають 24 слова для опису всіх можливих станів снігу, а такий північний народ як саами, який проживає в Скандинавії, використовує в побуті 180 слів.

У 2013 році завдяки японським дослідникам, які залишилися в зимовий період на станції в Антарктиді, було зафіксовано найнижчу температуру: -91,2 градуса.

Сніжинки, як і люди завжди відрізняються одна від одної. За роки досліджень не було знайдено жодної ідентичної пари.

Якщо у нас зима – грудень, січень та лютий, то у південній півкулі все навпаки. Там календарна зима настає тоді, коли в нас спекотне літо. Це актуально для Австралії, Нової Зеландії, Африки та Південної Америки.

Очевидцями найтривалішого снігу стали жителі Канади 1932 року. Снігопад тривав 9 днів, унаслідок чого засипав одноповерхові будинки по дах.

На планеті Земля сім з лишком мільярда людей і більше половини від цього числа, ніколи не бачили сніг на власні очі.

В одному кубічному метрі снігу приблизно 350 мільйонів сніжинок.

Кіонофобія - страх холоду, льоду та снігу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника