Ролики-самокати

 Поки ще сніги не накрили землю своєю білосніжною ковдрою, ми маємо змогу їздити на велосипедах, сегвеях, роликах. Подібний вид транспорту є екологічно чистим та корисним для здоров'я. 


Одним з найпростіших видів транспорту є самокат. Назву свою він отримав, бо, на відмінну від автомобіля та велосипеда, немає мотору та педалей. Щоб привести його в рух потрібно лише відштовхуватися ногою від землі. 


Сучасною удосконаленою формою самокату є сегвей (двоколісний електросамокат). При нахилі корпуса їздця вперед, сеґвей починає котитися вперед, і чим більший нахил, тим більшу він розвиває швидкість (максимальна - 20км/год). При відхиленні корпуса їздця назад, він уповільнює рух, зупиняється і потім починає котитися заднім ходом. 


Катання на роликових ковзанах теж цікаве та корисне. Влітку вони стануть чудовим замінником звичайних зимових ковзанів. Декому стало нудно просто кататися на роликах, тому вони придумали чимало цікавих ігор. Так, на роликах грають у баскетбол та танцюють, а також вивели на новий рівень прогулянки на роликових ковзанах разом з песиком.

Найголовнішою під час катання на будь-якому транспорті є безпека. Не забувайте одягати шолом, наколінники! Дотримуйтеся правил дорожнього руху! І приємної вам прогулянки😀


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника