Прочитай книгу - подивися серіал

Осінь вже активно почала наповнювати кожен куточок днів, а значить, що скоро нам стануть у пригоді цікаві книжки та серіали. А чи знали ви, що чимало відомих серіалів зняті за мотивами книг? Нижче представленні найкращі екранізації зняті у Великобританії, яка славиться чудовою літературою та неймовірними костюмованими фільмами й серіалами. 


Можливо, це і не класична інтерпретація оповідань сера Артура Конана Дойла, але вже точно один з найуспішніших телевізійних проектів останнього часу. І ніхто не буде сперечатися з тим, що Камбербетчу вдалося створити абсолютно нового Шерлока! 

Екранізація роману Джейн Остін. Історія взаємин дівчини з небагатої, але поважної сім'ї і молодого багатого аристократа. Ця книга вже давно є бестселером для багатьох поколінь дівчат, які таємно мріють зустріти власного містера Дарсі.

Серіал набув чималої популярності та зробив відомим актора Коліна Ферта. Гільдія письменників Великобританії визнала фільм видатною екранізацією і присудила приз за кращий сценарій Ендрю Девісу.


Міні-серіал «Сага про Форсайтів» знятий за однойменним романом англійського письменника Джона Голсуорсі. 1874 рік. Вікторіанська Англія. Історія охоплює досить тривалий період часу, розповідаючи про декілька поколінь заможної родини Форсайт. 

Цікавий факт: акторам серіалу було заборонено дивитися екранізація 1967 року, щоб вони уникнули копіювання манери гри та представлення своїх героїв.


Екранізація безсмертного роману Льва Толстого «Війна і мир» в восьми серіях. Виробництвом міні-серіалу займався телеканал BBC, відомий такими популярними історичними телепроектами, як «Рим», «Мушкетери», «Шерлок» і ін. Сценарист міні-серіалу «Війна і мир» акцентував основну увагу на стосунках між головними персонажами, ефектних батальних сценах і палацових інтер'єрах, а також приділив увагу красивому і детальному показу природи.


За мотивами циклу історичних авантюрних романів Вінстона Грема. У головного героя Росса Полдарка було нелегке життя, адже він пройшов кровопролитну війну. Чоловік має надії на те, що повернення на Батьківщину стане спасінням для нього, адже там все добре та зрозуміло. Але, при поверненні додому розуміє, що все змінилося і він має починати своє життя з нуля.

Цікавий факт про серіал: кінь Полдарка Шеймус став досить популярним серед глядачів. У нього є, навіть, власні акаунти в Twitter і Facebook.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника