Минуле і сьогодення на хвилях Чорного моря

 

А чи знали ви, що кордон між Азією і Європою проходить якраз на поверхні Чорного моря? Це мінливе і загадкове море незвичайне своїми особливостями та приховує чимало захоплюючого. До Міжнародного дня Чорного моря дізнаємо про це і ми.


Одна з найдавніших назв Чорного моря - Скіфське море. А стародавні греки називали його Негостинним морем. Причому згодом вони ж змінили його назву на Гостинне. Походження назви "чорне" досі до кінця невідоме, проте існує декілька версій. Можливо, через чорний колір води на значній глибині, можливо завдяки його бурхливості і темному відтінку води під час шторму. А можливо й через те, що розчинений у морській воді сірководень призводив до того, що днища суден, якорі та інші металеві предмети, занурені у воду, набували чорного кольору через окиснення.

Морський дракончик

Всього в водах Чорного моря мешкає близько 2,5 тисячі різних видів живих істот. У Чорному морі можна зустріти дельфінів двох видів. Тюлені теж водяться, але зустрічаються досить рідко.Один з найнебезпечніших мешканців чорноморських вод - морський дракончик, донна рибка з надзвичайно отруйними шипами уздовж спини. Також можна зустріти акул.

Оскільки це прекрасне море омиває берега нашої країни, то в нас до нього особливе ставлення. Тільки погано, що не завжди позитивно. Екологічна ситуація на Чорному морі вже давно вважається несприятливою через діяльність людини, що забруднює морські води. На жаль, з року в рук ситуація лише погіршується.

Тож, бережімо море! Нехай чорним в ньому буде лише назва!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника