«Подивися своїм страхам в обличчя»

Двигуном життя є не тільки мотивації, а й страхи. про це знає кожен, адже всі чогось бояться. Сьогодні, у День «Подивися своїм страхам в обличчя», а значить так і маємо зробити.
В десятку найпоширеніших фобій входять такі, як страх публічних виступів і спілкування з людьми (соціофобія), страх торгових центрів і відкритих просторів (агорафобія), а також авіаперельотів, стоматологів, висоти, темряви, грози, собак і змій. 

Найнезвичайнішими, але також поширеними є страх чисел (арітмофобія), страх предметів справа (декстрофобія), а також гудзиків (кумпунофобія) і т.д. Також існують такі фобії як боязнь книг (бібліофобія) та страх не зрозуміти суть прочитаного (акрібофобія), але нашим дорогим користувачам тут боятися нічого😊

В чому ж позитив страху? Саме йому ми завдячуємо власною безпекою, адже в такому випадку спокійно б не слідкували за власним здоров'ям, гуляли ночами по темним провулкам і т.д. Та все ж бувають ситуації, коли фобії лише заважають у житті, роблячи його нестерпним. 
Більшість страхів теж формуються протягом усього життя людини. Негативні реакції розвиваються під впливом різних подій, що відбуваються з людиною. 
Подолати страх допоможуть: 
  • Любов
Коли людина відчуває закоханість, його організм виробляє гормон окситоцин, а саме він здатний притупити і навіть повністю звести нанівець фобії і страхи.
  • Правильне дихання
Якщо раптом ви відчули напад паніки і страху, спробуйте почати усвідомлено повільно дихати. Таким чином ви усунете надлишок кисню і почнете заспокоюватися. Буквально 5-10 хвилин свідомого управління диханням приведуть вас в норму.
  • Йти на зустріч своєму страху
Вчені та фахівці з усього світу вже не один десяток років розробляють способи боротьби зі страхами. І це не без успіху, адже використовуючи різні терапевтичні методики і спеціальні прийоми, люди ефективно справляються зі своїми фобіями і страхами.

Якби там не було, але страхи є не без причинними. Знайти ту саму причину та "порозумітися" з власними фобіями потрібно кожному, адже від цьгго залежить якість нашого життя.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника