Скажи, який твій колір і я скажу хто ти


А чи знали ви, що 17 жовтня День яскравого одягу? Цей захід має щорічний характер. Можливо, така дата обрана не випадково, адже саме осінню хочеться надати похмурим, холодним дням яскравих барв.
Та не все так просто.Улюблені кольори говорять про нас набагато більше, чим ми думаємо. Окрім того, вони зовсім по різному сприймаються оточуючими. То, який меседж ми транслюємо одягнувши певний відтінок?
Кольори поділяються на групи. Вони можуть бути гарячими, теплими, холодними,  а також нейтральними. 

До гарячих відносять червоний, помаранчевий, насичено-жовтий кольори. Гарячі фарби в одязі - свідоцтво експресії, символ характеру впевненої, амбітної людини. Така особистість життєлюбна, активна, емоційна, але, водночас може бути запальною, авторитарною, а іноді й агресивною.

Теплим
 кольорам надають перевагу люди чуйні і делікатні, легкі в спілкуванні. Їм притаманний оптимізм та  комунікабельність. Водночас, такі люди не вміють наполягти на своєму та дивляться на навколишній світ крізь «рожеві окуляри». Теплі тони - це коричневий, персиковий, жовтий, бежевий, рожевий. 

Холодні відтінки, такі як синій, синьо сірий, синьо фіолетовий (індиго), насичений синьо зелений, охолоджують, пригнічують емоції, заспокоюють. Вважається, що холодні кольори обирають люди стримані (або ті, хто хочуть здаватися такими), безпристрасні, замкнуті. Іноді, їм притаманна сухість, черствість та педантизм. До позитивних якостей таких людей можна віднести  організованість, впорядкованість та акуратність.

Позитивний аспект прохолодних відтінків в їх легкому заспокійливому ефекті, а негативний - в легковажності. До таких кольорів можна віднести блакитний, світлий м'ятний і бірюзовий, димово сірий. Вони умиротворюють, дозволяють відчувати себе безтурботно.
Світло-сірий, бежевий, бузковий, стриманий зелений відносять до нейтральних кольорів. Одяг такого відтінку обирають люди, які не бажають «відкривати карти», бути в очах оточуючих надмірно доброзичливими або ворожими.
Особливі місця займають білий та чорний колір. Так, перший - це символ чистоти, чесності та щирості. Чорний, в свою чергу, то є демонстрація влади, могутності, волі. Разом чорний і білий - класичний союз правди і сили, відкритості і неприступності.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника