Італійський казкар Джанні Родарі


 180 років тому народився відомий дитячий письменник Джанні Родарі. Його герой Цибуліно є улюбленим персонажем декількох поколінь дітей . Цікаво, що коли книжка вийшла друком, то римська церква заборонила дітям праведних католиків її читати, а з церковних кафедр Родарі називали єретиком. Непросте життя все більше мотивувало письменника створювати та поринати в яскравий світ дитинства, де чесність і справедливість завжди перемагають зло. 

«Те, про що казки оповідають, або те, що вони, в результаті цілого ряду метаморфоз, в собі приховують, колись відбувалося насправді».


Та все ж байдужим до творчості письменника не можливо було залишатися. У1961 році виходять його відомі "Казки по телефону", які були визнанні критиками та читачами. Уже через 19 років після виходу книги "Пригоди Цибуліно", письменник отримав престижну премію Ганса Християна Андерсена, яка і зробила його відомим на весь світ. 

Після смерті письменника у 1980 році слова його неймовірних казок і досі відгукуються правдою життя.

«Він хотів видати себе за хитруна, хотів приховати своє добре серце. Хто знає, чому люди з добрим серцем завжди намагаються приховати це від інших?»

"Подорож Голубої Стріли" 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника